10 okamiért már ma érdemes elkezdeni zumbrára járni!

10 okamiért már ma érdemes elkezdeni zumbrára járni!

Eleged van már a monoton edzésből a teremben, vagy az unalmas futásból? Táncolj inkább zumbát, és kezd el ledobni a fölösleges kilókat! Feltétlenül olvasd el miről is van szó, és milyen előnyökkel jár.

Mi a zumba?

A zumba a nyugati értelemben vett fitnesz, és a latinos táncrendszer összekapcsolásából áll. Tehát ezt az edzést instruktor szeme előtt végezzük, a résztvevők a tánczene ritmusára igyekeznek utánozni az edző mozdulatait.
 

A rendszeres zumba edzés legfontosabb előnyei:

1. Gyors súlycsökkenés – zumba tréning közben átlagosan óránként nagyjából 800 kalóriát égetünk! Ez jóval több, mint ami fárasztó edzésekkel vagy futással elérhető.

2. Minden izmunkat fejleszti – a zumba gyakorlatilag minden izomcsoport erősítésére és formálására alkalmas. Az izomszövet mérete azonban nem növekszik jelentős mértékben, ezért nők is kedvükre végezhetik.

3. Villámgyors eredmény – már az első néhány hétben észrevehető a hatása. Semmi sem motivál jobban az edzés folytatására, mint a gyors eredmény!

4. Megismerjük testünket – az edzés során hirtelen megismerjük azon izmainkat is, melyek létéről korábban lehet, hogy nem is tudtunk!

5. Javítja a kreativitást – bizonyított, hogy ez a tánc hatással van a két agyféltek közötti szinkron javítására, amitől nő a kreativitásunk.

6. Kiváló módszer a stressz ellen – egy órás tréning után gyakorlatilag megfeledkezel a problémáidról, melyeket a munkából hoztál magaddal.

7. Boldoggá tesz – a zumba tánc az endorfinnak nevezett örömhormonok termelését is serkenti. Ennek köszönhetően ideális módszer lehet az őszi és téli depresszió ellen!

8. Könnyen végezhető táncrendszer – szabadon utánozhatjuk az oktató mozdulatait, nem kell a tökéletesre törekedve lemásolni a lépéseit. A jó szórakozás a legfontosabb!

9. Remek lehetőség kondíciónk javítására – a zumbát bárki kipróbálhatja, aktuális erőnléttől és életkortól függetlenül. 

10. Lehetőség inspiráló emberek megismerésére – a zumba edzést csoportosan végezzük, ezért könnyen megismerkedhetünk pozitív kisugárzású emberekkel.