táplálás

Talált cikkek: 4

A köleskása mindenre jó

A köleskása mindenre jó

A köleskása népszerűsége folyamatosan növekszik. Néhány éve még a természet elfeledett ajándékának számított, mára azonban az egészséges étrend szerves elemévé vált. Sportolók és gyerekek egyaránt fogyasztják.

Olvasd tovább
Veszélyes transzzsírok

Veszélyes transzzsírok

A tudatos vásárlók, azaz akik ismerik az élelmiszerek összetételét, elolvassák a csomagoláson található tájékoztatót, minden bizonnyal találkoztak már a „transzzsír” kifejezéssel. Most megmutatjuk, mit rejt ez az elnevezés, és hova vezet a fogyasztása.

Olvasd tovább
A legnépszerűbb tartósítószerek

A legnépszerűbb tartósítószerek

Tartósított élelmiszerek mindig is voltak. Füstölés, savanyítás, szárítás, sózás – mindez meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát, természetes formájában.

Olvasd tovább
Molekuláris konyha: a tudomány íze

Molekuláris konyha: a tudomány íze

Ha bármikor olyat hallunk, hogy spárgás kenyér, csokoládés bor, sonka ízű dzsem, vagy tojásrántotta serpenyő nélkül, biztosak lehetünk abban, hogy molekuláris gasztronómiával van dolgunk. Két szenvedély alkotja: a főzés és a tudomány.

Olvasd tovább